Privacybeleid Cookiebeleid Algemene voorwaarden

Change language

Select your language

Snelnieuws Belgie

Het Nieuwsblad : This section contains all the articles present on the nb homepage
Het Nieuwsblad : Homepage Articles
 1. Het is maandag bijzonder druk op de weg. Op de snelwegen staat meer dan 180 kilometer file, flink meer dan normaal het geval is. Dat heeft te maken met de felle onweersbuien die rijden moeilijker maakte, maar ook met enkele incidenten.

 2. Het Midden-Oosten staat op de rand van totale escalatie, zegt VN-baas Antonio Guterres. Israël en Iran spelen oorlog, de Amerikanen kijken ernaar. Maar de inwoners van Gaza zijn de grote verliezers.

 3. De voormalige Amerikaanse president Donald Trump is aangekomen bij de rechtbank in Manhattan, New York. Het zal de eerste strafzaak zijn tegen een huidige of voormalige Amerikaanse president. Hij spreekt er de pers toe: “Het is een aanval op Amerika en daarom ben ik erg trots om hier te zijn.”

 4. Een ondernemer (47) uit Antwerpen riskeert twee jaar celstraf wegens verkrachting omdat hij zich op datingsite Tinder had voorgesteld als een gespierde, alleenstaande Italiaan. Toen na de vrijpartij bleek dat hij een niet zo gespierde Marokkaan was, voelde een zakenvrouw (46) zich bekocht. “Ik wou seks met iemand anders, maar niet met hém”

 5. Opnieuw liepen een aantal strandcabines in Blankenberge schade op door hevige rukwinden. In Brugge viel er dan weer een boom op een poort van een oprit, terwijl een aantal strandmatrassen in De Haan gingen vliegen.

 6. Zes weken geleden gaven Regi en Kristel Hubeny elkaar nog het jawoord in Zuid-Afrika, maar vandaag wordt er in de wandelgangen gefluisterd dat de twee uit elkaar zouden zijn. Zondag gaf het pasgetrouwde koppel zelf een reactie op de roddels. “We zijn blijkbaar uit elkaar”, begint Kristel. “En ik zou ook onder contract staan bij jou”, gaat ze verder. De beelden tonen dat de dj en zijn vrouw wel degelijk nog samen zijn, maar hij kan het niet laten om grappend te reageren op de geruchten. “Hoe is dat uitgelekt?”.

 7. Hij zou zomaar elke schoonheidswedstrijd kunnen winnen, maar plots lijkt de prachtige witte vacht van je hond oranje. Is hij ziek? Heeft hij een allergische reactie? “Niks van dat alles”, zegt dierendokter Rob Lückerath, “én de oplossing is simpel.”

 8. Hoewel paars-wit met 2-1 won van Union, viel er ook slecht nieuws te noteren: Thorgan Hazard moest iets voorbij het half uur naar de kant met wat leek op een zware knieblessure. Bij Anderlecht kruisten ze de vingers, maar de scans wijzen nu op het ergste. Hazard scheurde tegen Union de voorste kruisband van zijn rechterknie en staat minstens zes maanden aan de kant. Hazard ondergaat de komende dagen nog wat onderzoeken, waarna een operatie volgt.

 9. In ‘Brandy Hellville & the cult of fast fashion’, een nieuwe HBO-documentaire te bekijken op Streamz, wordt een onsmakelijk plaatje geschetst van populair kledingmerk Brandy Melville. Aan het hoofd van de keten zou een controlerende CEO staan die er een opvallende marketingstrategie op nahoudt.

 10. Het leven van acteur John Travolta (70) kreeg op de tweede dag van 2009 een dramatische wending. Aan het leven van zijn zestienjarige zoon Jett kwam abrupt een einde. Tijdens een gezinsvakantie op de Bahama’s had de tiener, die leed aan autisme en epilepsie, een aanval gekregen, waarna hij in de badkamer op zijn hoofd terechtkwam. Afgelopen weekend zou hij 32 zijn geworden.

 11. In Wakeley, een voorstad van Sydney, heeft een man maandag bisschop Mar Mari Emmanuel tijdens zijn preek neergestoken. Drie kerkgangers raakten gewond terwijl ze de dader overmeesterden. De jongeman is opgepakt door de politie. Er is niemand in levensgevaar. Honderden mensen verzamelden zich nadien in de buurt van de kerk en gooiden met stenen en andere projectielen naar de politie. Daarbij zijn verschillende agenten gewond geraakt.

 12. Twijfel je nog op wie je gaat stemmen bij de federale, Vlaamse en Europese verkiezingen op 9 juni 2024? Doe De Stemtest en ontdek aan de hand van 35 stellingen bij welke partij jouw standpunten het best aansluiten. Klik hier wanneer je na enkele seconden niet wordt doorgestuurd naar de stemtest.

 13. Het steekt veel spaarders de ogen uit: terwijl de banken massaal winst maken, trekken ze de rente op spaarboekjes amper op. De meeste politieke partijen willen de banken straks verplichten om de rente op te trekken, al is er één partij die tegenspartelt.

 14. Het hoofddoekenverbod in de Vlaamse administratie is er niet gekomen en zal er deze legislatuur niet meer komen. N-VA wijst naar coalitiepartner Open VLD. “We hebben vijf jaar excuses gehoord.”

 15. Binnen vijfenvijftig dagen trekt Vlaanderen naar de stembus. Om te weten met welke partijen u veel, of net heel weinig raakvlakken heeft, lanceren het Nieuwsbladen VRT NWS De Stemtest.

 16. Donald Trump is de eerste ex-president van de VS die terechtstaat in een strafzaak. Hij wordt ervan verdacht ex-pornoster Stormy Daniels zwijggeld te hebben betaald om hun relatie geheim te houden én dat op frauduleuze manier te hebben gecamoufleerd in de boekhouding. Het proces ging maandag van start: dit zijn de hoofdrolspelers.

 17. Moet je je bedrijfswagen inleveren als je uitvalt met een burn-out? Mag je in die tijd ontslagen worden? En kan je nóg eens een burn-out meemaken? Onze experten geven een antwoord op jullie vragen.

 18. Te koop voor 799.000 euro: een historische burgerwoning in het centrum van Ieper. Het huis is eigendom van VRT-schermgezicht Karl Vannieuwkerke, die het pand aanprijst in een video op een immosite. “Maar een bekende kop is geen garantie op een vlotte verkoop.”

 19. Leuven kampt met een muizenplaag. Het FAVV sloot er tien horecazaken vanwege het ongedierte. “Het probleem is er groter dan elders”, klinkt het. Maar volgens een verdelger rukt de muis ook in andere steden op “door almaar slapper gif”.

 20. Haat je het om telkens onkruid te wieden tussen je tuintegels? Door vocht en vorst komen de voegen los, waardoor er zich vuil en ongewenst groen innestelen. De oplossing is nochtans simpel, de Groenman legt uit hoe je je al dat wiedwerk kan besparen.

 21. Bijna twee jaar nadat de 17-jarige Erwan op weg naar huis werd doodgereden, gaan beide betrokken bestuurders vrijuit. “Er is twijfel tussen het oorzakelijk verband van de aanrijding, het overlijden van Erwan én de voorzienbaarheid”, aldus De Brugse politierechter. De nabestaanden blijven met veel vragen zitten: want werd de jongeman twee keer of zelfs drie keer aangereden?

 22. De schrik zit er goed in. Na de rellen van vorige week roept Club Brugge zijn 1.000 meereizende supporters op tot voorzichtigheid. “We raden het dragen van Club-kleuren buiten het stadion af.”

 23. De Franstalige vakbonden CGSP en CSC hebben bij Bpost een stakingsaanzegging ingediend die ingaat vanaf 22 april. Daarmee willen de bonden de druk op Bpost verhogen om het geweer van schouder te veranderen in de lopende onderhandelingen omtrent de nieuwe krantenbedeling. De Vlaamse vakbonden doen niet mee en zeggen de onderhandelingen nog alle kansen te willen geven.

 24. Hoe krijg je het best een terras algenvrij? Kun je een lekkende dakgoot zelf herstellen? En wat als de afvoer verstopt is? Elke week beantwoorden onze experten jouw vragen, deze week over klusjes in huis. Stel jouw vraag hieronder.

 25. Een heel voorjaar lang neemt ex-prof Stijn Steels (34) ons mee in de wereld van materiaal, kleding, voeding en training. Vandaag: over glucose, warmte, vocht en andere sensoren. “Het hele peloton zit te wachten op de lancering van de lactaatsensor.”