Taal wisselen

Selecteer de taal

Snelnieuws Belgie

Het Nieuwsblad : This section contains all the articles present on the nb homepage
Het Nieuwsblad : Homepage Articles
 1. In ruil voor hun vrijheid trokken vijf Russische gedetineerden als Wagner-rekruten naar Oekraïne. Ze getuigen over de oorlogsgruwel en de loyauteit aan hun leider. Hun relaas biedt een blik achter de schermen bij een militie van criminelen.

 2. Raoul d’Udekem d’Acoz, de oom en peter van koningin Mathilde, is vrijdag op 87-jarige leeftijd overleden. Dat heeft burgemeester Kris Poelaert van Herne, de gemeente waar hij woonde, zaterdag bevestigd.

 3. Hij werd een podiumbeest genoemd. Iemand die altijd even goed danst, ook al zitten er maar vijf mensen in de zaal. The greatest dancer van Vlaanderen werd terecht gewonnen door Antwerpenaar Yoshadiinho (21), een kerel die zichzelf leerde dansen. Hij droomt van een carrière in het buitenland. “Maar ik ga niet zweven na die overwinning. Dit is nog maar een eerste stap in een lange rij”, klinkt het zelfverzekerd.

 4. Er is een 33-jarige verdachte opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 64-jarige vrouw uit Oostende. De vrouw werd eerder deze week dood aangetroffen in het Nederlandse plaatsje Koewacht. Dat bevestigt het parket West-Vlaanderen.

 5. Met nog 27 kilometer te gaan probeerde Remco Evenepoel nog een (laatste) gooi te doen naar de leiderstrui van Primoz Roglic in de Ronde van Catalonië. De wereldkampioen hield er een stevig tempo op na en reed samen met de Sloveen alleen weg. Als het van Evenepoel had afgehangen, zou het duo sprinten om de dagzege maar daar wilde Roglic duidelijk niet van weten. Hij bleef stoïcijns in diens wiel zitten. Tot grote ergernis van Evenepoel: “C’mon mate please”. Na goed 18 kilometer op kop te sleuren, besefte onze landgenoot dat het zinloos was om op die manier door te rijden.

 6. Zaterdagavond is er in de Nobelstraat in Baal, Tremelo, een zwaar verkeersongeval gebeurd. Een vrouw werd vermoedelijk onwel achter het stuur en botste daardoor op een tegenligger. De vrouw heeft het ongeval niet overleefd.

 7. Harry Potter-ster Daniel Radcliffe (33) en zijn vriendin, de Amerikaanse actrice Erin Darke (38), verwachten een eerste kindje. Dat meldt de Britse tabloid The Mirror.

 8. Kies ik voor een school met veel structuur of veel vrijheid voor de leerlingen? En hoe goed zal de school zorgen voor mijn kind met een leerprobleem? Duizenden ouders staan de komende weken voor de moeilijke opdracht om een middelbare school te kiezen voor hun dierbare kroost. Vijf tips om een slimme schoolkeuze te maken.

 9. Vanaf welke leeftijd kan je een kind meenemen naar een comedy show? Moeten organisatoren jonge kinderen aan de ingang weren of ligt de verantwoordelijkheid bij de ouders? En wat doet dat met een comedian? Na het incident waarbij Theo Maassen een driejarige uit zijn show zette, spreken organisatoren en comedians zich uit. “Een kind van tien is veel erger dan een kind van drie.”

 10. Omdat de banken geldautomaten blijven sluiten, raakt de Belg steeds moeilijker aan cash. Handelaars en gemeenten overwegen om zelf geldautomaten te financieren, maar dat is peperduur. “De lobby van de geldtransporteurs wil niet dat de wet wordt aangepast”, zegt Kamerlid Michael Freilich (N-VA).

 11. Bij een regionaal nieuwskanaal heeft Jevgeni Prigozjin, leider van de Wagnergroep, de Oekraïense tactiek uit de doeken gedaan. Als een soort leraar toonde hij op de kaart dat “het eerste doelwit van Oekraïne een Russische grootstad zou zijn”. “Quatsch”, zegt oud-kolonel Roger Housen. “Dat is een no go voor Washington.”

 12. In de verte hoor je de paasklokken al luiden. Hoog tijd dus om je voorraad paaseitjes in te slaan. Maar welke zijn de beste én welke laat je beter links liggen in de winkel? We schotelden topchocolatier Dominique Persoone 15 zakjes en doosjes met eitjes ‘melk-praliné’ voor. “De lelijkste van allemaal bleken de lekkerste te zijn”, zegt hij. “Andere waren gevuld met lucht of boerenbedrog in plaats van met lekkere praliné van hazelnootjes.”

 13. Een jong gezin uit Mechelen is niet te spreken over een factuur van meer dan 600 euro die de stad Mechelen aan hen doorrekent. De stad maakte die kosten om 88 buren op de hoogte te brengen van de verbouwplannen van het koppel. Volgens het lokaal bestuur is er geen andere mogelijkheid.

 14. “Een leugen achterhalen, dat is nog nooit zo makkelijk geweest.” Volgens het onderzoek van de Vlaamse wetenschapper Bruno Verschuere, is er namelijk één signaal waardoor een leugenaar altijd door de mand valt. “Vergeet alles wat je weet over leugenaars. Er is maar één iets waar je op moet letten.”

 15. Sammy Mahdi waarschuwt voor de toenadering tussen de N-VA en Vooruit. “Nationalisten en socialisten vinden elkaar in de aanbidding van een zo groot mogelijke overheid die alles voor u bepaalt.” Dat tegengaan is volgens de CD&V-voorzitter dé inzet voor de verkiezingen van 2024.

 16. Na het schandaal in Plopsaland is het duidelijk: de tirannieke leider heeft afgedaan. Nochtans dweepten CEO’s wereldwijd niet eens zo lang geleden met Jack Welch, de baas van General Electric (GE). Alfaman, brulaap, en berucht voor zijn jaarlijkse ontslagrondes van de 10 procent slechtste werknemers.

 17. En toen waren ze nog met vijf. In ‘Big brother’ moest zaterdagavond Danny (28) het huis verlaten, al voor de tweede keer. Zo beginnen de Belgen in de meerderheid aan de finaleweek: onze landgenoten zijn nog met drie, de Nederlanders met twee. Volgende week kennen we de winnaar.

 18. Rusland zal tactische kernwapens plaatsen in Wit-Rusland. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin zaterdag aangekondigd op de staatstelevisie. Volgens Poetin zou Rusland daarmee geen internationale verdragen schenden.

 19. Geen ‘Vuurwerk’, maar ‘Feuerwerk’. Met haar eerste Duitse single richt Camille Dhont (21) haar pijlen op Duitsland. Onbekend terrein voor de zangeres – ze leerde de taal spreken door naar ‘Sturm der Liebe’ te kijken – maar ze is niet de eerste Belgische artiest die de sprong waagt. Voor de ene landgenoot leverde dat volle zalen en meer dan een half miljoen verkochte albums op, anderen verging het niet ‘ganz gut’ bij de oosterburen.

 20. Sean Dhondt (39) en zijn vriendin Maithé zetten de volgende stap in hun relatie. Het koppel heeft samen een huis gekocht, laten ze weten via Instagram.

 21. Juan Sebastián Molano is er zondag niet bij in Gent-Wevelgem. De Colombiaanse sprinter van UAE Team Emirates werd gisteren aangereden op training en is out voor de resterende Vlaamse voorjaarskoersen.

 22. 76 atleten met een mentale beperking trekken half juni naar de Wereldspelen in Berlijn, waar ze het zullen opnemen tegen ongeveer 7.000 andere sporters uit 195 landen. Special Olympics Belgium neemt deel aan 16 disciplines. De ambities zijn hoog, maar nog belangrijker vindt de delegatie het credo ‘let me be brave in the attempt’, waarbij de atleten alles geven wat ze in zich hebben. In het sportcentrum Herentals houden de atleten dit weekend een laatste teambuilding.

 23. Cindy Otten (37) uit Ham raakte bij haar bevalling net zoals radiopresentatrice Jolien Roets niet op tijd in het ziekenhuis. Al was ze wel al onderweg. “Mijn man ving Janne op in de auto, in het midden van de weg aan de afrit bij Ikea.”

 24. Een al jaren leegstaande villa langs de Ninoofsteenweg (N48) is zaterdag omstreeks 14 uur beginnen te branden als een toorts. Hoe de brand is ontstaan is momenteel nog onduidelijk. Een branddeskundige moet zich daar over buigen. In het vervallen pand werd niemand aangetroffen. Er vielen geen gewonden.

 25. De Amerikaanse staat Mississippi werd zaterdagochtend getroffen door minstens één zware tornado. Daardoor lieten al zeker 26 mensen het leven, maar dat aantal zou nog kunnen oplopen.