Taal wisselen

Selecteer de taal

Snelnieuws Belgie

Het Nieuwsblad : This section contains all the articles present on the nb homepage
Het Nieuwsblad : Homepage Articles
 1. Drie maanden celstraf met uitstel, een geldboete van 800 euro en een voorlopige schadevergoeding ophoesten van 20.000 euro. Dat is de straf die Nathan Vandergunst (24) - beter bekend als YouTuber Acid - krijgt opgelegd voor zijn omstreden Reuzegomvideo in de nasleep van het proces-Sanda Dia. De Blankenbergenaar was zichtbaar aangeslagen door de uitspraak. “Die schadevergoeding had ik liever naar de ouders van Sanda Dia zien gaan.”

 2. In heel Vlaanderen is het vandaag code oranje voor de mogelijke storm Louis. Provinciegouverneurs sturen volop Be-Alerts uit met de waarschuwing voor stevige rukwinden en tips voor zo min mogelijk schade. Wat mogen we verwachten?

 3. Er is de voorbije dagen al veel kritiek geuit op Astrid & Natalia back to reality, waarin de twee Vlaamse beroemdheden een maand lang het leven van een alleenstaande moeder leiden. Nu zeggen ook de buren hun twijfels te hebben bij hoe eerlijk het programma verlopen is. “Ik hoorde haar zeggen dat ze haar eigen geld zou gebruiken.”

 4. Nee, onder collega’s wordt niet snel gepraat over loon. Om dat taboe te doorbreken, analyseert het Nieuwsblad samen met vacaturesite Jobat elke week het loonpakket van een lezer.

 5. Ondanks het nieuwe landbouwakkoord dat de Vlaamse regering eerder deze maand sloot, zijn de boerenprotesten nog niet voorbij. Onder meer komende maandag worden nieuwe acties gepland. De Brusselse politie verwacht “grote verkeershinder”.

 6. Wetenschappers hebben achterhaald hoe walvissen erin slagen om onder water te zingen. Een ontdekking die cruciaal kan zijn voor hun voortbestaan.

 7. Op de Schelde ligt donderdagochtend een brede olievlek op het water ter hoogte van het stadscentrum van Antwerpen. Dat bevestigt de Brandweer Zone Antwerpen. De oorsprong van de vervuiling is nog niet bekend, maar ze veroorzaakt geurhinder tot in de historische binnenstad.

 8. De Braziliaan Dani Alves, voormalig topvoetballer bij onder meer FC Barcelona, is donderdag door een Spaanse rechtbank veroordeeld tot 4,5 jaar gevangenisstraf wegens verkrachting.

 9. Tientallen mensen hebben van de luchthaven in Zaventem hun woonplaats gemaakt.Hedwig bijvoorbeeld al vijf maanden, José (65) woont er al liefst 10 jaar. “Ik ken mijn rechten, ik blijf”, zegt hij.

 10. Zangeres Natalia heeft zich tijdens de opnames van het VTM-programma ‘Back to reality’ bezondigd aan “ontoelaatbaar divagedrag”. Natalia verklaart haar gedrag in een reactie als “het hart op de tong hebben”, en benadrukt dat ze inmiddels haar excuses heeft gemaakt. VTM laat weten dat “een dergelijke manier van werken niet oké is”, maar dat de situatie inmiddels “uitgeklaard” is.

 11. Soap(je) in wielerminnend Frankrijk. Nadat Patrick Lefevere een van zijn renners - Julian Alaphilippe - een veeg uit de pan gaf in een interview met Humo, kreeg hij de wind van voren van Marion Rousse, de partner van diezelfde Alaphilippe. Tot daar kan u volgen. Ware het niet dat Bettina Pesce, mevrouw Philippe Gilbert, zich geroepen voelde om Rousse publiekelijk van repliek te dienen. Relaas van een hetze.

 12. Door een grondverzakking boven aan de Rampe is er een probleem voor de wielerwedstrijden die naar de Paterberg rijden. Vandaag kan je er niet door, want de zijkant van de weg is naar beneden gegleden, de afsluiting ligt vijf meter dieper. “We vrezen dat trillingen nog meer grondverzakkingen kunnen veroorzaken.”

 13. Ze houden meer van de verkenning dan van de koers zelf. “Zonder drukte. We hebben de renners dan voor ons alleen. En we krijgen al eens ne goeiendag.” Voor de spotters van de koers is het openingsweekend nu al begonnen.

 14. Het wielerseizoen trekt zich stilaan overal ter wereld weer op gang. Onze wielerredactie zit mee in het spoor van het peloton en volgt alles op de voet. Mis hier niets van alle actie.

 15. Het seizoen moet nog beginnen en Lotte Kopecky heeft haar eerste grote zege al beet. De wereldkampioene zag haar contract bij SD Worx - Protime opengebroken worden tot eind 2028.

 16. Arnaud De Lie is volgens de Belgische ploegleiders afgetekend topfavoriet voor de Omloop het Nieuwsblad. Maar Wout van Aert krijgt het sterkste blok rond zich. De vraag is of Van Aert daardoor niet gevangen zal komen te zitten in de ploegtactiek? Deze en vele andere vragen behandelen wielerredacteur Stijn Joris en chef wielrennen Wim Vos in de perfecte apéro voor het openingsweekend: onze Café Koers-podcast! Santé!

 17. Het zijn van de meest waardevolle relaties in een mensenleven, maar vriendschappen krijgen niet altijd even veel aandacht als romantische relaties of familiebanden. Nochtans kan een goede vriendschap je leven een pak beter maken, terwijl een toxische vriend(in) je (mentale) gezondheid onderuit kan halen. Hoe onderscheid je een toxische van een goede vriendschap? En hoe zeg je het best vaarwel tegen een slechte vriend(in)?

 18. “Ik sta er niet achter”, “ik snap het nut er niet van” en “dat doe je om op dieet te gaan”: vegetarisch eten is duidelijk niets voor de inwoners van deze Vlaamse gemeente.

 19. Elke week leggen we een gezondheidsclaim onder de loep. Werkt dat eigenlijk wel? Deze week: rodegistrijst.

 20. Zwarte kinderen leven in een armtierig hutje en hun ouders werken als katoenplukker, terwijl witte mensen in een stad wonen en skiles geven. Dat en meer stereotiepe beelden staan in een werkboek dat vandaag nog wordt gebruikt op heel wat Vlaamse lagere scholen. “Ik dacht eerst dat het een grap was.”

 21. De Russische helikopterpiloot die vorig jaar overliep naar Oekraïne is vermoord in Spanje. De kans is groot dat de Russische geheime diensten achter de moord zitten. En anders dan vroeger communiceert Moskou er zelfs over.

 22. Het technofestival Extrema Noir, dat eind december in de Trixxo Arena in Hasselt plaatsvond, heeft ruim 1.400 parkeerplaatsen illegaal verhuurd. De parkingverhuur leverde de organisatie tussen 10.000 en 14.000 euro op. De provincie Limburg, eigenaar van een deel van de parkings, stelt Extrema Noir formeel in gebreke en eist een compensatie.

 23. Twee jaar na de Russische inval, op 24 februari 2022, is volhouden het belangrijkste wat Oekraïne in het derde oorlogsjaar moet en eigenlijk kan doen. Enkel tijdens het prille begin van de oorlog stond het land er slechter voor dan nu. Al is het ook niet allemaal doem voor het Oost-Europese land.

 24. Er zijn steeds meer jonge huisartsen, maar verhoudingsgewijs stoppen ook meer jonge artsen met het vak. Het blijft een kleine groep, maar het schudt de artsenkoepels wel wakker. “We zien een uitstroom naar jobs met vaste uren.”

 25. Een vrachtwagen geladen met 200 varkens vatte donderdagochtend op de E40 even na 9.30 uur vuur. Enkele minuten daarvoor kreeg de vrachtwagen te maken met een klapband, waarna het voertuig al snel deels in brand vloog. De brandweer kon niet vermijden dat enkele varkens stierven.