Privacybeleid Cookiebeleid Algemene voorwaarden

Taal wisselen

Selecteer de taal

Snelnieuws Belgie

Het Nieuwsblad : This section contains all the articles present on the nb homepage
Het Nieuwsblad : Homepage Articles
 1. De politie voert een onderzoek naar een zwaar geval van lijkschennis in een uitvaartcentrum in Blankenberge. Een aantal jongeren zou daar het stoffelijk overschot van een 16-jarige jongen aangeraakt, verplaatst en zelfs opgetild hebben. “Sommigen zien de dood van mijn zoon blijkbaar als een spelletje”, zegt de vader van de jongen.

 2. De Europese Commissie wil tegen België een procedure openen wegens het grote begrotingstekort. Dat heeft ze woensdag bekendgemaakt. Het betekent dat ons land jaarlijks minstens 0,5 procentpunt van zijn tekort moet wegwerken.

 3. Deze week moeten we geen weersverbetering meer verwachten. De komende dagen krijgen we nog heel wat regen te slikken, en ook het weekend start wisselvallig. Maar volgens weerman David Dehenauw is er wel wat licht aan het einde van de tunnel.

 4. Een uitspraak van schrijver Dimitri Verhulst (51) over zijn lang vervlogen zomer als animator in een hotel in Mallorca doet stof opwaaien. Wie veel vrouwen in bed kreeg, kreeg in het zwart een bonus. Herkennen andere animatoren van toen zich in dat beeld? “Bij ons stonden grote potten gratis condooms.”

 5. Bruno Segers heeft zopas zijn ontslag aangeboden als voorzitter van de Raad van Bestuur van De Studio. Aanleiding is de herrie die ontstond toen Marc Verstappen, tot voor kort algemeen directeur van het Antwerpse kunstenhuis, beticht werd van intimidatie na een publicatie van theatermaakster Julie Cafmeyer.

 6. De thuiswedstrijd van de Rode Duivels van vrijdag 6 september in de Nations League tegen Israël mag niet doorgaan in het Brusselse Koning Boudewijnstadion, zo bevestigt de stad Brussel woensdagvoormiddag in een perscommuniqué. De Belgische voetbalbond KBVB laat weten de beslissing van de stad te betreuren. De eerste uitwijkoptie was Leuven, zonder publiek, maar ook dat gaat niet door en dus moet er nog een nieuwe locatie worden gezocht.

 7. De raadkamer in Antwerpen heeft ex-radiopresentator Sven Pichal woensdag een opschorting gegeven voor het verkopen of leveren van drugs. Dat werd vernomen bij het parket van Antwerpen.

 8. In een afgelegen deel van de woestijn van de Amerikaanse staat Nevada is een metalen monoliet gespot.

 9. Geen grootse show vanuit het Wintercircus deze keer. De verslaggeving rond het EK voetbal wordt op VRT gemaakt vanuit de kleine Toots-studio. “Terug naar de grauwe jaren 80 van de BRT”, klinkt het online. Volgens hoofdredacteur van Sporza Thomas Swannet “een bewuste keuze”.

 10. Ze wisten dat er veel interesse was, maar de stormloop heeft de monniken van de Abdij der Trappisten van Westmalle toch nog verrast. In exact twee minuten en veertig seconden waren alle 1.500 tickets voor het unieke brouwerijbezoek de deur uit. Dat is straffer dan Tomorrowland of een concert van Bruce Springsteen.

 11. De oorlog tussen Rusland en Oekraïne doet Europa en de wereld daveren op zijn grondvesten. Volg de belangrijkste ontwikkelingen hier op de voet.

 12. De Rode Duivels logeren tijdens het EK in het Schlosshotel Monrepos in Ludwigsburg, enkele kilometers ten noorden van Stuttgart. Een uitvalsbasis die blijkbaar in de smaak valt, zo blijkt uit een rondleiding van Amadou Onana en Arthur Theate.

 13. Elf Duivels, dat zijn ook elf vriendinnen die de laatste kus geven, mama’s die vurig supporteren via sms, zussen die in de tribune mee schreeuwen. Of zoals dinsdag tijdens het familiebezoek wat troost bieden na een onverwachte nederlaag. Wie zijn de vrouwen achter onze spelers?

 14. Portugal zegevierde dinsdagavond op de valreep in zijn eerste wedstrijd in groep F op het EK voetbal in Duitsland. De ploeg van Roberto Martinez stevende in Leipzig af op een gelijkspel tegen Tsjechië, maar sleepte alsnog een 2-1 zege uit de brand met een winning goal in het slot.

 15. Van de wedstrijdpremies tot de inzet bij het pokeren. Onze man ging in gesprek met (ex-)Rode Duivels die de best bewaarde geheimen van de nationale ploeg uit de doeken doen. Vandaag: de boetepot.

 16. Op 14 juni is de zoektocht naar een opvolger voor Europees kampioen Italië officieel begonnen. In deze liveblog hoeft u niks te missen van alle actie vanuit Duitsland.

 17. De rechtbank van Gent heeft maandag besloten een man vrij te spreken voor de aanranding van een vrouw. Na een feestje werd zij plots wakker met zijn hoofd tussen haar benen, maar de man herinnert zich daar niks van. Volgens een neuroloog leed hij aan ‘sekssomnia’ of slaapseks. Het is de tweede keer op korte tijd dat er in Gent uitspraak is in een zaak rond sekssomnia.

 18. De zomer staat voor de deur en plots zijn veel mensen uitgeteld door een coronabesmetting. Waar komt dat nu ineens weer vandaan?

 19. “Vuile moordenaar”. “Lafaard.” De emoties liepen dinsdagochtend zéér hoog op in de Dendermondse politierechtbank. Bijna twee jaar nadat Youri H. (35) uit Sint-Niklaas zwaar onder invloed Francis Aerts (16) doodreed in Temse, stonden zijn nabestaanden voor het eerst oog in oog met hem.

 20. De beruchte kotbazen Arnold en Manu Appeltans, vader en zoon uit Limburg, kregen dinsdag hun straffen én miljoenenboetes te horen in ‘het grootste proces ooit tegen huisjesmelkerij’. Hoeveel zullen ze in totaal moeten betalen? En wat met de panden die ze verhuurden?

 21. Met de juiste technieken en schoonmaakproducten zeem je de ramen niet alleen mooi glanzend, maar blijven ze ook veel langer proper. Poetsexperte Zamarra Kok keek het vak af bij beroepsglazenwassers en zet alle tips transparant op rijtje.

 22. Door het natte weer van de afgelopen dagen heeft de organisatie van Graspop het noodplan in werking gesteld. Op veel plekken is het te drassig. Daardoor gaat geen enkele parking open en is het voorprogramma dat vandaag gepland stond afgelast.

 23. Heb je vorig jaar een duur woonkrediet afgesloten met een vaste rente? Nu de Europese Centrale Bank de rente heeft verlaagd, kan je al uitkijken naar een herfinanciering. Maar hoe weet je of dat voor jou de moeite loont? En hoeveel euro levert het op?

 24. Bij recyclagebedrijf Matco Plastics langs de Vaartstraat in Ooigem is woensdagochtend een arbeidsongeval gebeurd. Een arbeider raakte met zijn arm vast in een machine en moest door een MUG-helikopter naar het ziekenhuis gebracht worden.

 25. In Brussel is woensdagochtend een gezin met vier kinderen bevangen geraakt door een CO-intoxicatie. Alle gezinsleden werden overgebracht naar het ziekenhuis, maar geen van hen verkeerde in levensgevaar. Oorzaak van de intoxicatie was een barbecue die dinsdagavond in de woning gebruikt was en de hele nacht had staan smeulen.