ตัวสลับภาษา

เลือกภาษาของคุณ

Snelnieuws Belgie

Het Nieuwsblad : This section contains all the articles present on the nb homepage
Het Nieuwsblad : Homepage Articles
 1. De benefiet vandaag voor Stefanie Brems, de mama die haar kindjes Kyano en Kyara verloor tijdens een huisbrand aangestoken door haar ex, is een groot succes geworden. De vrouw, nog steeds herstellende, was zelf aanwezig en sprak voor het eerst in het openbaar.

 2. Prinses Delphine voert “geen enkele officiële functie” uit, waardoor ze niet wordt uitgenodigd voor bepaalde ceremonies. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open VLD) zaterdag gezegd.

 3. Bora-Hansgrohe spartelt nog tegen, maar het ziet ernaar uit dat Cian Uijtdebroeks (20) straks de overstap maakt naar Jumbo-Visma. En dan stonden er nóg twee andere topteams voor hem in de rij. Waarom is hij zo gewild? “Of hij de Tour kan winnen? Ja, maar geef hem tijd en ruimte.”

 4. We leven te snel, eten te veel, en verzwaren dat het een aard heeft. “Obesitas grijpt steeds meer om zich heen, met alle gevolgen van dien. De toestand is dramatisch en toch gebeurt er veel te weinig om die pandemie onder controle te krijgen”, zegt obesitas-expert Bart Van der Schueren (UZ Leuven).

 5. De Oost-Vlaamse groenen hebben zaterdag de ontwerplijst voor de Kamer bijgestuurd. Ze schrapten de onverkiesbare lijstduwersplaats voor Kamerlid Stefaan Van Hecke en zetten de Merelbekenaar op plaats 2, na lijsttrekker Petra De Sutter.

 6. “Kinderen maken en muziek maken. De grootste dingen in het leven, daar heb ik het langste mee gewacht.” Nadat ze op drie jaar tijd Lima (3) en Loé (2) op de wereld zette, laat Nathalie Meskens (41) nu een nieuw tv-programma én haar eerste plaat op de wereld los. “Muziek maken is letterlijk in uw bloot gat uw verhaal vertellen.”

 7. Van topmodel naar priester. Dat atypische pad bewandelt de Italiaan Edoardo Santini. Als voormalige “knapste man van Italië” was zijn modellencarrière al helemaal voor hem uitgestippeld, maar de 21-jarige jongeman heeft nu dus een heel andere roeping gevonden.

 8. In New York, een verwoest Oekraïens stadje aan de frontlinie, is de winter intussen goed aangebroken. Zonder stromend water, gas of elektriciteit moeten de achtergebleven bewoners zich behelpen om te overleven. Een van hen is Joeri: “Ik blijf hier tot er Russische tanks in de straat rollen. Dan pas zal ik vertrekken.”

 9. Waarom werd Sam Altman enkele weken geleden aan de kant geschoven als CEO van OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT? Zekerheid daarover is er nog niet, al circuleren er wel geruchten dat zijn ontslag mogelijk te linken is aan beschuldigingen van toxisch leiderschap.

 10. Enkel een zege zou volstaan, beseften de Buffalo’s bij aanvang van de thuiswedstrijd tegen RWDM. Na een puike eerste helft stonden de gastheren al 2-0 voor dankzij treffers van Cuypers en Hong. Na rust controleerden de Buffalo’s en legden de ingevallen Tissoudali en De Sart vanop de stip uiteindelijk de 4-0-eindstand vast.

 11. De beste frituur van Vlaanderen ligt ook dit jaar in Vlaams-Brabant. Onze jury dook in een bad van frieten, stoofvlees, burgers en snacks, en koos voor De Halte in Orsmaal-Gussenhoven. “We wilden pralines verkopen, tot we een avondje gingen stappen met collega-frituristen.”

 12. Hij begon ooit als kleine garnaal met een overval op een Lommelse brasserie, en groeide uit tot de grootste criminele vis die in Afrika zijn eigen luchthaven aanlegde. Dit is het verhaal van Flor Bressers (37), aka De Lange, aka De Universitair, aka De Bongokoning: de grootste en meest gevreesde drugscrimineel ooit op Belgische bodem.

 13. “In de supermarkt zal je nooit lekkerdere augurken vinden dan wanneer je ze zelf pekelt”, zegt chef-kok Victor Avonds. “Toch was er bij deze test één merk dat ik meteen zou kopen voor bij me thuis.” Tegelijk kreeg ze de zoetzure augurken van een ander merk zelfs niet doorgeslikt. Kortom: de augurkenttest werd er eentje met heel uiteenlopende resultaten.

 14. Dat de Vlaamse scholieren slechter zijn in lezen, wiskunde en wetenschappen, stoort henzelf zo mogelijk nog meer dan de volwassenen. “Iedereen denkt nu dat we dommer zijn, maar niemand staat erbij stil dat dat het resultaat is van een onderwijssysteem dat niet meer goed werkt, met eindtermen die om de haverklap veranderen en een lerarentekort dat maar niet raakt opgelost.” Zes scholieren, zes meningen.

 15. Er is een strafonderzoek gestart naar het grote dienstenchequebedrijf ACC Dienstencheques - Domestic Services, dat 700 huishoudhulpen aan het werk zet. Een omstreden bedrijf, want een kleine negen maanden geleden vroegen vakbonden en werkgevers al gezamenlijk de erkenning in te trekken. “En toch mag het bedrijf gewoon voortdoen.”

 16. De 22-jarige bestuurder en zijn 23-jarige passagier die vrijdagnamiddag achtervolgd werden tussen Leuven en Herentals, worden verdacht van poging doodslag en gewapende weerspannigheid. Er is een onderzoeksrechter gevorderd.

 17. Goed snoeigereedschap is zowat de manicureset van jouw tuin. Hoe beter de kwaliteit, hoe comfortabeler je werkt en hoe beter het resultaat. Beknibbel bij aankoop dus niet op een paar centen.

 18. ‘Squid game: the challenge’ is afgelopen, en één speler won 4,56 miljoen dollar. Maar nu blijkt dat de winnares haar geld nog steeds niet heeft gekregen. 

 19. Hoe Axelle Red (55) in het leven staat? Niet áltijd en rose, maar zeker ook niet en noir,het zweeft tussen kwetsbaar en onoverwinnelijk. “Ik ben overgevoelig”, zegt de Hasseltse zangeres. Maar ook: “Geef nooit de hoop op. Er zijn altijd nieuwe mogelijkheden, niks is onmogelijk.”

 20. Een verrassend alternatief voor de bekende bubbels dit eindejaar? Sake is de boeiende drank om de komende tijd te ontdekken en krijgt nu ook een ‘sparkling’ zusje dat weleens een uitstekende kennismaking met de Japanse drank zou kunnen zijn. Onze redactrice liet zich opleiden tot sakesommelier.

 21. Elke week buigt columnist Nico Dijkshoorn zich over een nieuwsfeit dat hem beroerde. Deze keer op het menu: het hooliganisme bij Anderlecht - Standard.

 22. De activisten van Code Rood plannen volgende week een actie tegen de impact van luchtvaart op het klimaat. Wie, waar, wat en hoe? Dat is een vraagteken. Maar op Zaventem heerst zenuwachtigheid. “Het is heel moeilijk.”

 23. Eén absolute topper deze zondag en het is er eentje om naar uit te kijken: Anderlecht-Standard (18u30), de een heruitgave van de bekermatch van afgelopen week die helemaal ontspoorde. Dit keer moeten de Standard-fans (sic) thuisblijven en dus kan de focus hopelijk op het voetbal liggen. Ook in de gaten te houden: kan Club Brugge bij KV Mechelen zijn zevende clean sheet op een rij pakke (13u30). Ook nog op de planning: Eupen-Genk (16u) en Charleroi-Genk (19u15). Ontdek hier de verwachte opstellingen.

 24. Geen Belg, maar wel een Oostenrijker was vrijdag de enige winnaar van de grootste EuroMillions-jackpot ooit. Al had het ook anders kunnen zijn, want door een technische storing bij de Nationale Loterij kregen meerdere Belgen de kans niet om deel te nemen aan de trekking.

 25. De Amerikaanse miljardair Elon Musk laat gebruikers van X, het vroegere Twitter, erover stemmen of het account van de Amerikaanse complotdenker Alex Jones al dan niet hersteld moet worden. Dat liet Musk zaterdag weten via X.