Privacybeleid Cookiebeleid Algemene voorwaarden

Taal wisselen

Selecteer de taal

bijgeloof

In Thailand heerst veel bijgeloof.

Hieronder heb ik enkele zaken opgesomd waar u zich beter aan houdt om niet in de problemen te komen:

  • Een thais kind niet aaien op het hoofd. Dat is voorbehouden voor de ouders.
  • Voor het betreden van een tempel steeds de schoenen uitdoen.

gelieve uw schoenen uit te doen

  • Bij een tempel over de drempel stappen en niet erop.
  • Richt uw voetzolen nooit naar een boeddhabeeld.
  • Indien bij lokale mensen op bezoek, na zonsondergang geen deuntjes neuriën.
  • Niet zomaar iemands grootte opmeten. Dit mag enkel voor identiteitskaarten of paspoorten of om medische redenen gebeuren. 

interactie met de thaise bevolking

Tracht nooit uw stem te verheffen of uw zelfbeheersing te verliezen, dus met andere woorden blijf onder alle omstandigheden kalm.

blijf kalm en positief

Laat u zoveel mogelijk door thaise mensen begeleiden/rijden in het verkeer. Sommige politieagenten zijn corrupt en zullen een farang (=het thaise woord voor een niet-thais persoon) ten onrechte een boete geven om geld te verdienen.

Gooi geen geld op de grond en ga er zeker niet op staan. Op geld staat de beeltenis van de koning. Op de beeltenis van de koning gaan staan komt overeen met majesteitschennis en daar staan zware straffen op.

thais geld

Je koopt beter niet in winkels waar geen prijslabels op de te koop staande artikelen aanwezig zijn. Je zult anders een veelvoud betalen van wat een thaise consument voor dat artikel zou betalen.

Koop geen goedkope tweede bril. Tijdens het opmeten zal men uw originele bril van 1 neussteun ontdoen en zeggen dat u deze verloren bent. Mits betaling plaatsen ze dan 2 goedkope neussteunen terug en uw dure originele neussteunen bent u kwijt. 

Als u iets wilt aankopen moet u zich op voorhand voldoende informeren via bvb internet om een idee te hebben hoeveel het kost. Als men het specifieke artikel dat u zoekt niet in huis heeft, let dan goed op met zogenaamde alternatieven die men u aanbiedt. Deze zijn niet altijd gelijkwaardig of zelfs ongeschikt. Bijvoorbeeld: u vraagt banden met een diep profiel voor uw SUV, deze heeft men niet in voorraad maar ze bieden u banden met een ondiep profiel aan die niet geschikt zijn voor het rijden off-road.

's Morgens om 08.00 u. en 's avonds om 18.00 u. wordt het thaise volkslied "pleng chat thai" gespeeld op TV, radio en via luidsprekers in de straten. Als u zich op dat moment in een openbaar gebouw bevindt (vb. een ziekenhuis, cinema, ...) moet u gaan rechtstaan met de armen langs het lichaam en zwijgen totdat het volkslied beëindigd is. Dit niet respecteren zou u in de problemen kunnen brengen want in tegenstelling met het platteland is er in een openbaar gebouw veel sociale controle.   

school zingt thais volkslied