Ingrediënten:

 

  • 1 groene en 2 rode paprika's
  • 1/2 kg gepelde tomaten
  • 2 uien
  • 1 grote wortel
  • 1,5 liter water en 3 bouillonblokjes
  • 20 g boter
  • peper en zout
  • 1/2 dl room
  • 1 eierdooier
  • peterselie

 

Bereidingswijze: 

 

De paprika's wassen, versnijden in de lengte, zaadjes verwijderen en in stukken snijden van ongeveer 1 cm groot.

De wortel goed reinigen en ook in partjes van ongeveer 1 cm groot snijden.

De fijngesneden groenten in de boter fruiten en nadien de gepelde tomaten toevoegen.

Daarna het water en de bouillonblokjes toevoegen.

Alles laten gaar koken.

De soep fijnmixen en kruiden met peper en zout.

Juist voor het opdienen de eierdooier met room loskloppen en bij de hete (mag niet koken!) soep mengen.

Ook nog wat fijngesnipperde peterselie toevoegen. 

 

 

Smakelijk!!