Ingrediënten:

 

  • 750 g varkensgebraad
  • 30 g boter
  • 250 g champignons
  • 250 g gekookte hesp
  • citroensap

 

  • 60 g boter
  • 40 g bloem
  • 1/4 l melk + 1/4 l braadvocht + sap van champignons
  • 100 g gemalen gruyèrekaas
  • peper en zout

 

Bereidingswijze: 

 

 

Het vlees dichtschroeien in een bakpan waarin we eerst wat boter hebben gedaan.

Kruiden met peper en zout.

Het vlees in een ovenschotel plaatsen, boterpartjes boven op het vlees aanbrengen en bakken in een oven van 225ºC.

Regelmatig bedruipen. Baktijd = 1 uur per kg dus 45 minuten voor 750 g vlees.

De champignons apart stoven in boter, citroensap en kruiden met peper en zout.

Als het vlees en de champignons gaar zijn gaan we de kaassaus maken.

Smelt boter en voeg de bloem toe, nadien de melk met het braadvocht en het vocht van de champignons. Op het laatst de kaas toevoegen en indien nodig nog bijkruiden met peper en/of zout.

De gestoofde champignons en fijngesneden gekookte hesp toevoegen aan de kaassaus.

Het gebraad in sneetjes snijden en schikken in een vuurvaste schotel met tussen elk sneetje wat saus.

Bestrooien met wat overgebleven kaas en laten gratineren.

 

 

 

Smakelijk!!