Privacybeleid Cookiebeleid Algemene voorwaarden

Taal wisselen

Selecteer de taal

inleiding

Sinds 2012 ben ik samen met mijn thaise partner Wanna. 

Hoewel ik nog nooit op vakantie was geweest met het vliegtuig ben ik dat jaar voor het eerst mijn thaise familie gaan bezoeken.

thaise vlag

Hieronder de thaise vlag, het thaise volkslied noemt "pleng chat thai"

thaise vlag

reisgegevens

De afstand België-Thailand bedraagt een kleine 10.000 km en de vlucht duurt ongeveer 10,5 uur (door de straalstroom gaat het richting Thailand ongeveer een half uurtje sneller en richting België een half uurtje trager). Na de landing op Suvarnabuhmi airport te Bangkok wachtte mij een cultuurschok.

thai airways

taal

In Thailand wordt hoofdzakelijk thai gesproken, slechts enkelingen spreken verstaanbaar engels. De belangrijkste woorden voor een toerist zijn "sawasdee khrap" (best in combinatie met de "wai" beweging = handpalmen tegen elkaar voor het lichaam en buigen met het hoofd) en "khop koen khrap" wat respectievelijk een algemene begroeting is en dankuwel zeggen. Een thai stelt het ten zeerste op prijs als een toerist de "wai" en deze thaise bewoordingen machtig is.

vrouw doet de wai

eten

Een thai denkt 24/7 aan eten en eet de ganse dag door. Overal kan men aan eten geraken, aan de wegkant treft men op regelmatige afstand eetstalletjes aan. Het eten is er zeer lekker!

tom yam kung

verkeer

Net als in het VK rijdt het verkeer links. Met een internationaal rijbewijs mag men zelf rondrijden in Thailand maar het stuur dat rechts staat en het links rijden vraagt toch enige gewenning. In het begin bediende ik steevast de ruitenwisserhendel in plaats van het knipperlicht.

auto met het stuur rechts

levenswijze

De thai hebben een totaal andere levenswijze dan ons westerlingen. Tijdsdruk lijkt er onbestaande, stiptheid spijtig genoeg ook.

geloof

Het theravada boeddhisme is er het belangrijkste geloof. Over gans Thailand zijn ontelbaar veel tempels aanwezig. Als een toerist een tempel wil bezoeken moet hij respect tonen en de voorschriften volgen zoniet wordt hij uit de tempel gezet (desnoods met politiehulp).

tempel

natuur

Thailand heeft een prachtige natuur: bossen, bergen, watervallen, rivieren, grotten. Toch wil ik niet verzwijgen dat er met weinig respect voor de natuur wordt omgesprongen: afval wordt overal gedumpt, suikerrietboeren steken hun velden na de oogst in brand omdat de as als meststof dient maar de asdeeltjes drijven kilometers ver af en bevuilen de eigendom van de omwonenden. Recyclage staat er in de kinderschoenen (enkel de armen recycleren omdat ze daarmee geld kunnen verdienen), ... 

thaise natuur

overzicht

Van de plaatsen die ik met mijn gezin de afgelopen jaren heb bezocht heb ik een overzicht gemaakt en om af te ronden enkele reizigerstips. 

Veel leesplezier!