Privacybeleid Cookiebeleid Algemene voorwaarden

Taal wisselen

Selecteer de taal

Kanchanaburi is de grootste westelijke provincie van Thailand.

bridge on the river kwai

Kanchanaburi is het best gekend vanwege zijn brug over de rivier Khwae.

Hierover is trouwens in 1957 de epische oorlogsfilm "the bridge on the river Kwai" gemaakt.

Deze film vertelt het verhaal van engelse en nederlandse soldaten die onder de japanse bezetter een brug moesten bouwen over de rivier de Khwae onder mensonterende en erbarmelijke omstandigheden. 

DVD cover the bridge on the river kwai

Bij de aanleg van de spoorlijn die trouwens van Non Pladuk-Thailand naar Birma loopt zijn vele doden gevallen waardoor deze de naam "spoorlijn van de dood" kreeg.

Ter nagedachtenis van de overleden soldaten is er in Kanchanburi een kerkhof aangelegd dat dagelijks! onderhouden wordt. De gedenkplaten zijn voorzien van 3 talen: thai, engels en nederlands!

erawan watervallen

Wat ook mooi is om te bezoeken zijn de erawan watervallen. De toegang tot de watervallen is beneden en men kan een wandeling maken tot aan de bovenste 7de etage.

Opgelet, hoe hoger de etage hoe moeilijker begaanbaar de paden worden. Mensen met weinig uithoudingsvermogen of zwakke enkels en knieën gaan best niet te hoog. Hou er rekening mee dat je nog voldoende energie moet over hebben om terug te keren naar beneden.

lage etage erawan waterval

lao khwan

Mijn schoonfamilie woont in Lao Khwan wat tot de provincie Kanchanaburi behoort.

Alhoewel Lao Khwan tot de provincie Kanchanaburi behoort bevindt het zich dicht bij de grens met de provincie Suphan Buri. De afstand van Lao Khwan tot hoofdstad Kanchanaburi is groter dan de afstand Lao Khwan tot hoofdstad Suphan Buri. De meeste inwoners van Lao Khwan gaan daarom voor hun inkopen liever naar Suphan Buri en U-thong (=ook een belangrijke stad in provincie Suphan Buri) dan naar Kanchanaburi.  

srinagarind dam

De Srinagarind dam is een kunstmatig aangelegd stuwmeer op de Khwae Yai rivier in het Si Sawat District van Kanchanaburi. Het doel van deze dam is het waterpeil reguleren van de rivier en elektriciteit produceren. Het energiestation onderaan de dam kan 720 MW opwekken (970.000 pk) waarvan 360 MW (480.000 pk) opgepompte energieopslag. De dam is vernoemd naar prinses Srinagarindra.

Srinagarind hydroelektriciteitcentrale