Ingrediënten:

 

  • 150 g gepelde garnalen
  • 150 g boter
  • 150 g bloem
  • 3 eieren
  • 0,5 liter melk
  • 50 g gemalen gruyèrekaas
  • paneermeel

 

Bereidingswijze:

 

Neem een kookpot en doe daar de 150 g boter in.

Zet het vuur maximaal en smelt de boter onder voortdurend roeren met een garde.

Als de boter goed gesmolten is de 150 g bloem toevoegen en goed roeren tot het mengsel zeer homogeen is.

Zet de pot naast het vuur en voeg beetje bij beetje alle melk toe onder constant roeren.

Zet terug op het vuur en breng aan de kook.

Op een bepaald moment vormt er zich een bol. Neem van het vuur en voeg de 3 eierdooiers toe. Meng de eierdooiers goed onder het geheel. Het eiwit bewaren we om nadien onze kroketten in te dompelen voor het paneren.

Kruid met witte peper en zwarte peper en een beetje zout (de garnalen zullen ook nog wat zoutige smaak toevoegen).

Breng terug aan de kook.

Neem van het vuur en voeg de garnalen en kaas toe.

Met een houten lepel alles omroeren en het deksel op de kookpot zetten zodat de kaas mooi kan uitsmelten.

Laat het geheel afkoelen tot lichaamstemperatuur.

Open de kookpot en roer nog eens om. Met een soeplepel neem je een beetje mengsel en met de handen vorm je een kroket van ongeveer 5 cm lang en 2 cm dik.

Het eiwit hebben we met een vork omgeroerd en daar dompelen we onze kroket in onder om ze nadien met het paneermeel te paneren.

Alle kroketten mooi stapelen in een doos die we in de ijskast plaatsen ofwel invriezen in de diepvries.

De kroketten bakken in heet frituurvet van 180ºC.

Bij het opdienen kan men versieren met peterselietakjes en een citroen- of limoenpartje.

 

Smakelijk!