Privacybeleid Cookiebeleid Algemene voorwaarden

Taal wisselen

Selecteer de taal

hoofdstad

Bangkok is de hoofdstad van Thailand.

stadsnaam

Bangkok heeft de langste stadsnaam ter wereld en deze luidt:

Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit.

aantal inwoners

Het exacte aantal inwoners van Bangkok is niet gekend maar het is een megacity wat betekent dat er meer dan 10 miljoen inwoners zijn, ongeveer evenveel als er belgen zijn.

bangkok sukhumvit

songkran

In Bangkok wordt elk jaar tijdens het Songkran feest het grootste watergevecht ter wereld gehouden. De datum van het Songkran feest ligt steeds in de buurt van het katholieke paasfeest omdat het ook gelinkt is aan volle maan. 

songkran watergevecht

Voor westerlingen is de beste periode om Bangkok te bezoeken van november tot februari. Van maart tot juni is het veel te warm en van juli tot oktober is het regenseizoen.

weetjes

Interessante weetjes:

  • elk jaar verzakt de grond in Bangkok ongeveer 3 cm. In de toekomst kan dit grote problemen teweeg brengen aan de gebouwen
  • de afbeeldingen van tempels op het thaise baht briefgeld zijn allemaal tempels die in Bangkok liggen.

 

grootste tempel

De grootste tempel in Bangkok is Wat Phra Kaew en is zeker het bezoeken waard. Mannen en vrouwen dienen deftig gekleed te zijn. Voor vrouwen dus geen décolleté en geen blote benen of korte rokken. Ook voor mannen geldt een lange broekplicht.

Wat Pra Khaew

verkeer

De verkeersdrukte in Bangkok is ongezien. Scooters en motorrijders laveren overal tussen en er bestaan ook ongeschreven verkeersregels die alle locals hanteren. Een farang zou ik afraden om hier zelf  achter het stuur te gaan zitten. Je neemt beter een taxi en geen tuk-tuk (driewielige motorfiets) want die zijn niet altijd betrouwbaar.

het verkeer in bangkok

tuktuk of driewielige motorfiets