Ingrediënten:
- 150 g boter
- 250 g suiker
- 4 eieren
- 250 g zelfrijzende bloem
- 4 appelen
- optioneel: abrikozenconfituur
Bereidingswijze:
Doe de boter in een geschikte mengkom en laat smelten in de microgolfoven op de ontdooistand.
De boter is gesmolten en ziet nog mooi lichtgeel.
Weeg de bloem en suiker af en leg de eieren al klaar.
Voeg de suiker toe. Nu reeds goed mengen/mixen.
Voeg de bloem toe en meng opnieuw zeer goed.
Voeg de 4 eierdooiers toe en bewaar de eiwitten om die stijf te kloppen .
Stijfgeklopte eiwitten toevoegen
Zo ziet het finale cakebeslag er uit.
We nemen onze silicone bakvorm en spoelen hem uit met water. Onze oven verwarmen we al voor op 165°C.
We nemen 4 appelen, schillen deze en snijden ze in voldoende grote partjes
Na een eerste laag appeltjes en de helft van het deeg leggen we nog een laag appelschijfjes
Met de tweede helft van het deeg dekken we alles goed toe.
We plaatsen het geheel in de oven en laten exact 1 uur bakken.
Na het bakken kunnen we de siliconevorm al verwijderen en de cake laten afkoelen.
Optioneel kan men afwerken door warme abrikozenconfituur boven op de cake te smeren.
Smakelijk!!