Privacybeleid Cookiebeleid Algemene voorwaarden

Taal wisselen

Selecteer de taal

Ingrediënten:

 

  • 150 g boter
  • 250 g suiker
  • 4 eieren
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 4 appelen
  • optioneel: abrikozenconfituur

 

Bereidingswijze:

 

Doe de boter in een geschikte mengkom en laat smelten in de microgolfoven op de ontdooistand.

 

ongesmolten boter

De boter is gesmolten en ziet nog mooi lichtgeel.

 

gesmolten boter

 

Weeg de bloem en suiker af en leg de eieren al klaar.

 

cake ingredienten

 

Voeg de suiker toe. Nu reeds goed mengen/mixen.

 

gesmolten boter met suiker

 

Voeg de bloem toe en meng opnieuw zeer goed.

 

bloem net toegevoegd

bloem aan het mengen

 

Voeg de 4 eierdooiers toe en bewaar de eiwitten om die stijf te kloppen . 

eierdooiers toevoegen

 

beslag nu al zeer goed mengen

Stijfgeklopte eiwitten toevoegen

stijfgeklopte eiwitten toevoegen

Zo ziet het finale cakebeslag er uit.

zo ziet het eindbeslag er uit

We nemen onze silicone bakvorm en spoelen hem uit met water. Onze oven verwarmen we al voor op 165°C.

silicone bakvorm

We nemen 4 appelen, schillen deze en snijden ze in voldoende grote partjes

4 appelen

Na een eerste laag appeltjes en de helft van het deeg leggen we nog een laag appelschijfjes

tweede laag appelschijfjes

Met de tweede helft van het deeg dekken we alles goed toe.

toegedekte taart klaar om te bakken

 

We plaatsen het geheel in de oven en laten exact 1 uur bakken.

de appelcake is klaar 

 

Na het bakken kunnen we de siliconevorm al verwijderen en de cake laten afkoelen.

Optioneel kan men afwerken door warme abrikozenconfituur boven op de cake te smeren.

 

Smakelijk!!